Nottingham Playhouse

Product Design

We were commissioned by the UK Arts Council to work with the project architect, Julian Marsh and the UK sculptor Anish Kapoor on the redevelopment of the public space and interiors to the Grade II listed Nottingham Playhouse. The design brief from the project architect was very clear, the arrays of seating and tables had to bring visual discipline and planning clarity to a brand new public space. The briefing in Anish’s London studio was more surprising. Anish was clear that the dominant environmental element was the “sky mirror” and that circular or elliptical furniture arrays were non-starters. Anish was keen to see the urban equipment cleared away as fast as possible and that the new table design should be transient in spirit. The resulting array of 10 bench tables can be cleared from the square in ten minutes. The tables contribute to the geometry and visual discipline of the public space in accordance with the architects brief, providing seating for 100 theatre goers beneath the sky mirror installation by Kapoor.

Back
Close